OD 08. DO 15. MAJA, SVETSKI DAN I NEDELJA CRVENOG KRSTA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8 do 15. maja u 2015. godini biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je Snaga humanosti “Osnovni principi u akciji”.

Crveni krst Apatin će u narednim danima obeležiti Nedelju Crvenog krsta brojnim aktivnostima koje će se odvijati kroz sve oblasti delovanja Crvenog krsta. Sutra, 8. maja, na Gradskoj pijaci u Apatinu biće postavljen štand gde će se deliti edukativni flajeri i građanima predočeti oblasti delovanja Crvenog krsta Apatin. Istog dana, u Prigrevici će se povodom Majskih svečanosti održati pokazna vežba u pružanju prve pomoći, koju će izvesti ekipe prve pomoći iz Prigrevice. U narednim danima Crveni krst Apatin posvetiće se zdravstveno-preventivnoj i socijalnoj delatnosti. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Apatin uručiće priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, a u ponedeljak 11.05.2015. godine za učenike Gimnazije “Nikola Tesla” i Građevinske i drvoprerađivačke škole iz Apatina biće organizovano predavanje na temu promocije “Dobrovoljnog davalaštava krvi”. Svakodnevno, pa i u Nedelji Crvenog krsta, apatinski Crveni krst posebnu pažnju posvećuje volonterizmu i razvijanju humanih vrednosti, a svi zainteresovani građani mogu da se uključe u rad Crvenog krsta, i svojim doprinosom pokažu humanost na delu.

Iz Crvenog krsta pozivaju sve građane opštine Apatin, da ukoliko su u mogućnosti doniraju polovnu garderobu i obuću socijalno ugroženim građanima naše Opštine, a to mogu učiniti u prostorijama Crvenog krsta Apatin radnim danima od 7 do 14 časova, kontakt telefon 025-772-073.