ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ ПАПРИКАША ОД ДИВЉАЧИ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Пољоапотека “Агроцентар Пејак” у сарадњи са бројним пријатељима и спонзорима оснива традиционалну манифестацију “Ловачки рог“, у суботу 16. jула 2022.г. од 15 до 22 часа, на новом излетишту код језера “Арка”, код Старе пумпе у Апатину. “Ловачки рог” је међународно такмичење у кувању паприкаша од дивљачи, и у припреми разноврсних специјалитета од дивљачи и плодова шуме, са циљем да популарише боравак у природи, лов и риболов, домаћу радиност и старе и уметничке занате. Апатин, Сомбор, Оџаци и Бач су општине у непосредном контакту са дивљом природом и повезане моћним Дунавом. Желимо да сви заједно направимо један нови, другачији искорак у природу са нашим задовољним гостима и пријатељима.

Цена котизације за екипе које се такмиче за признања и награде је 4000 динара, а за учеснике који пикникују и НЕ такмиче се у кувању паприкаша од дивљачи је 2000 динара по месту/столу (ограничен број столова са клупама). Пре свега, део средстава која сакупимо у току такмичења намењена су за хуманитарне сврхе и биће додељена деци без родитеља.

Учесници који се такмиче у кувању паприкаша од дивљачи у цени котизације добијају:

један сто са клупама (6-8 места),

3 кг припремљене дивљачи,

једна промо мајица “Ловачки рог” (или кецеља),

дрва за ложење и ложишно место.

Котизација се уплаћује на жиро рачун који ћете добити приликом пријаве на број телефона организатора, лично у Пољопривредној апотеци АГРОЦЕНТАР ПЕЈАК, у улици Петра Драпшина 2Б, или у Туристичкој организацији Апатин код Гојка Грчића.

Осим предвиђеног такмичења у кувању паприкаша од дивљачи, и вредних награда за три најбоља кувара по оцени стручног жирија, организатори ове манифестације ће наградити и најинтересантнији специјалитет од дивљачи који гости припреме, као и најлепше аранжирани сто, и највеселије друштво.

Екипе учесника треба са собом да понесу: котлић, ланац за котлић, лук и зачине, тесто, хлеб, тањире, есцајг, сипаћу кашику, чаше, столњак и по жељи додатни аранжман за уређење стола.

Стручни жири чине судије витешког реда судија Србије, односно Удружење кувара аматера Апатин које представља Жељко Растовић.

Пријаву екипа и додатне информације, можете добити и на телефон 062 / 854-28-58, сваког радног дана од 9 – 17 часова.

Погледајте наш сајт lovackirog.blogspot.com и пошаљите нам имејл на zelenaglavadoo@gmail.com

1 thought on “ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ ПАПРИКАША ОД ДИВЉАЧИ У АПАТИНУ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *