ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН НАСТАВИЛИ СА ОСТВАРИВАЊЕМ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили су са успешним наступима на такмичењима у земљи и ностранству и освајањем медаља.

Ђуро Борбељ после освајања шампионске и вицешампионске титуле на Првенству Србије за сениоре које је одржано претходне недеље у Крушевцу, наставио је са учешћем и побеђивањем на полумаратонским тркама. Ђуро Борбељ је тријумфовао у до краја изузетно узбудљивој трци у Сарајеву на 3. TCM Сарајевском полумаратону који је одржан у недељу 3. јула 2022. године у корганозацији удружења Дечки у плавом, славио са резултатом 1 сат 8 минута и 46 секунди испред такмичара из Хрватске Ивана Драчара (који је на циљ стигао са 10 секунди заостатка, у истој трци треће место и бронзано одличје освојио је други члан АК Апатин, Денис Фируловић са резултатом 1 сат 15 минута и 23 секунде, у полумаратонској трци наступило је 287 такмичара. У трци на 5 километара која је одржана у оквиру Сарајавског полумаратона, Александар Стајић освојио је 7. место са резултатом 16 минута и 47 секунди, док је Немања Ђурић остварио пласман на 18. место у конкуренцији 291 такмичара. Сарајевски полумаратон одржан је у недељу 03.јула 2022. године. У маратонској трци на 42 километра и 195 метара наступили су Предраг Аничић и Коп Бахадур Гурунг који су успешно савладали маратонску стазу.

У суботу 2. јула у Коњицу (Босна и Херцеговина) одржан је 4. Коњички ценер на 10 километара и у трци штафета. У трци на 10 километара Александар Стајић је са резултатом 37 минута и 0 секунди, у конкуренцији 191 такмичара заузео 8. место, Милица Марковић освојила је 4. место резултатом 48 минута и 7 секунди. У штафетној трци (2х5 километара) Немања Ђурић славио је у штафети са Браниславом Степанов из АК Бечеј

На ултра трејл трци Тара на 66 километра и висинском разликом +/-3300 метара која је одржана у суботу 2. јула, Зоран Шкорић освојио је 38. место у конкуренцији 400 тркача.

У недељу 3. јула у Руми је одржана 9. Адреналин трка са препрекама на 14 километара у којој је друго место у конкуренцији 214 такмичара, освојио члан АК Апатин Душан Крстић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *