“TAČKA, LINIJA, CVET” –NOVA IZLOŽBA U GALERIJI MEANDER OD PETKA

VESTI

U petak, 2. jun  2017. godine u 20,30 sati u apatinskoj Galeriji Meander biće otvorena izložba Dragane Rađenović, „Tačka, linija, cvet“, interaktivna foto i video instalacija.

Dragana Rađenović je multimedijska umetnica širokog obrazovanja koja u svojim radovima najviše koristi kombinacije fotografiju, video projekciju i interaktivno učestvovanje publike. „Tačka, linija   cvet“ je najnoviji rad u kome izražava lični stav odnosa čoveka prema prirodi koji definiše kao zločin, jer se nalazimo na krajnjoj granici na liniji na samoj litici. Upozorava na tu opasnu granicu koja se ne sme prećutati.

Rad se realizuje uz tehničku podršku dipl. ing. elektornike Dušana Markovića.

Dragana Rađenović završila Akademiju umetnosti na odseku za nove likovne medije i  master studije scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Studirala medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Učestvovala na „Noći muzeja“ u Novom Sadu sa radom „Prelazak“ 2016. Mikser festivalu  u Beogradu fotografskom instalacijom „Sva ta granica“, potom na  Exit-u, video animacije u Srpskom narodnom pozorištu,  na Internacionalnoj izložbi portreta u Tuzli, Internacionalnom likovnom kongresu  u Maltepeu u Istanbulu. Svoje radove i fotografije izlagala na grupnim izložbama pored čega se povremeno bavila VJ-ingom u bivšem kulturnom centru „Utopija“, na humanitarno-prodajnoj izložbi na Akaddemiji umetnosti u Novom Sadu. Objavila zbirku poezije „Tamni vilajet“ 2012. godine.

Izložbu će posetioci moći da pogledaju do 16. juna