SVETSKI DAN I NEDELJA CRVENOG KRSTA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja u 2016. godini, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “ Everywhere for everyone” – “Svuda za svakog”.

Tema obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ u 2016. godini sadrži sledeći koncept:
Svuda u svetu, Crveni krst postoji za svakoga, a uz principe neutralnosti i nepristrasnosti daje nadu i podršku, delujući kao snaga za pozitivne promene u lokalnim zajednicama kada je najpotrebnije. Crveni krst/Crveni polumesec je prisutan svuda, pruža pomoć najugroženijim u svim situacijama-od velikih katastrofa, u konfliktnim situacijama, u udaljenim i teško dostupnim mestima gde ne deluju druge humanitarne organizacije.

U nedelju 8. maja u periodu od 9 do 11 sati Crveni krst Apatin će na prostoru ispred marketa ,,Mahi’’ postaviti promotivne štandove na kojima će građanima predstaviti oblasti delovanja Crvenog krsta Apatin. Pored podele promotivnog materijala, biće organizovana pokazna vežba u pružanju prve pomoći, i na jednom od štandova građani će imati priliku da besplatno prekontolišu svoje zdravstveno stanje merenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.