“SVET SA SPUTNJIKOM” VEČERAS O REFERENDUMU U VELIKOJ BRITANIJI I O ODNOSIMA U REGIONU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. Referendum u Velikoj Britaniji o ostanku te zemlje u Evropskoj uniji prva je tema današnje emisije „Svet sa Sputnjikom“. Ostrvljani glasaju o evropskoj budućnosti. Gosti su: Živadin Jovanović, bivsi ministar spoljnih poslova Savezne Republike Jugoslavije, Slobodan Janković, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku I Mahmut Bušatlija, savetnik za razvoj i investicije.

Pričaće se i o odnosima u regionu prvenstveno Srbije i Hrvatske posle potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja dve zemlje.

Zbog čega je baš sada potpisana Deklaracija i zašto potpisnici insistiraju na tome da to nisu uradili pod pritiskom? Da li će odnosi dva naroda od sada biti bolji?

Zbog čega se susret predsednice Hrvaske Kolinde Grabar Kitarović i premijera Srbije Aleksandra Vučića naziva istorijskim? O tome sa Tanjom Tagirov, novinarkom nedeljnika „Vreme“ i Miodrag Linta predsednik Saveza Srba iz regiona.