PRIJAVE ZA PLIVANJE NA BOGOJAVLJANJE DO PETKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

I ove godine će Društvo srpskih domaćina iz Apatina organizovati plivanje za Časni krst na Bogojavljanje 19. januara, a ovo će biti četvrti put kako se u Apatinu organizuje ova manifestacija.

Od direktora Turističke Organizacije, Danijela Adjuka saznajemo da sve teče po planu i da do sada ima 16 prijavljenih učesnika. -Održali smo nekoliko sastanaka i organizacija za sada teče dobro. Vodostaj nam ide u korist pa će se ove godine plivati, a ne kao prethodne kada zbog vremenskih uslova i leda na Dunavu to nije bilo moguće. Za sada se prijavilo 16 učesnika, a prijave se zatvaraju u petak sa time da je broj učesnika ograničen na 30.- rekao je Ajduk

Program će početi Liturgijom u Hramu Sabor Svetih Apostola u Apatinu od 9 sati, a program na „Marini“ trebalo bi da počne u 12 sati.

U ovoj manifestaciji mogu učesestvovati članovi društva , pripadnici Vojske Srbije , pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i zainteresovani građani, koji su punoletni i zdravstveno sposobni . Svi takmičari moraju imati lekarski pregled sa odobrenjem da mogu učestvovati u manifestaciji.

Učesnici se prijavljuju isključivo u kancelarijama Turističkog saveza Apatin ul Petefi Šandora br. 2/a.