„SVET SA SPUTNJIKOM“ O DANU RUSIJE I EVROPSKOM PRVENSTVU U FUDBALU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Večeras od 22 sata na talasima Dunav radija, poslušajte novo izdanje spoljnopolitičke emisije „Svet sa Sputnjikom“. Dan Rusije jedna od tema emisije Svet sa Sputnjikom. Ruska Federacija obeležava svoj dan prvi veliki državni praznik moderne Rusije. Pre 26 godina usvojena je Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, a kroz tačno godinu dana, 12. juna 1991. održani su direktni izbori za predsednika zemlje, prvi u istoriji Rusije. Da li je SSSR morao da se raspadne i kakva je bila uloga Borisa Jeljcina? Čovek koji je srušio komunizam i sovjetsku mperiju ili otac ruske demokratije? Zbog čega je baš VladimiraPutina odabrao za svog naslednika? Da li je znao da je Putin sposoban da Rusiju vrati na svetsku agendu?

Gosti: Branko Vlahović, dopisnik Večernjih novosti iz Moskve, Slobodan Samardžija, bivši dopisnik Politike iz Moskve i Dejan Delić, samostalni savetnik u Privrednoj komori Srbije.

Razgovaraće se i o predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu. Koliko je ranjiv francuski bezbednosni sistem? Da li će u centru pažnje biri fudbal ili strah od terorizma? Gosti: Nataša Raketić, novinarka prvog programa Radio Beograda i Ivan Ćurković, nekadašnji golman Veleža, Partizana, državni reprezentativac Jugoslavije i kapiten Sent Etjena.