СВЕЧАНО ОТВОРЕН 1. РЕГИОНАЛНИ ТУРНИР СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Свечано отварање 1. Регионалног турнира Плазма Спортских игара младих, који се организује у сарадњи са општином Апатин и Спортским савезом општине Апатин одржано је данас теренима ОФК „Младост“ у Апатину. На само почетку церемоније отварања наступио је хор музичке школе „Стеван Христић” и Апатинске мажореткиње, након чега је уследио свечани дефиле свих учесника.

Право учешћа на 1. Регионалном турниру у Апатину стекли су такмичари из Србобрана, Бачке Тополе, Сенте, Кикинде, Новог Сада, Руме, Инђије, Пећинаца, Жабља, Апатина и Куле.

Такмичаре су поздравили заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, секретар Спортског савеза Радомир Радујко, и Миодраг Гогић, директор Плазма спортских игара младих.

-Поштована децо, драги пријатељи, добродошли у Апатин, на регионално такмичење “Спортских игара младих”. Велика је част данас бити испред вас и видети вас у оволиком броју, преко хиљаду деце из целе Војводине је данас у Апатину што је само по себи победа. Ово је фестивал дечијих осмеха, радости и среће, игре, дружења, лепог понашања и свих оних пожељних образаца понашања која су својствена деци вашег узраста. Велико хвала свима вама, пре свега организатору који је одабрао Апатин као место где ће се одржавати ово регионално такмичење. Захвалио бих се и Спортском савезу општине Апатин без чије помоћи се ово такмичење не би могло одржати на овом нивоу. Хвала свим људима добре воље и свима вама који сте данас у Апатину, а одакле шаљемо најлепшу слику у Војводину, у целу нашу Србију, али и шире. То је и мото организатора да се овај вид такмичења односно спортске игре младих, шири у региону итд. Видимо се у неком следећем финалу и у неким следећим играма, поручио је такмичарима Радован Ђукић заменик председнице општине.

Радомир Радујко координатор Спортских игара младих и генерални секретар Спортског савеза општине Апатин такође је поздравио младе спортисте.

-Испред Спортског савеза општине Апатин и у сопствено име желим да вам се захвалим што сте дошли у наш град. Ми смо пре годину дана ушли у ову  велику причу, као што знате, највећу дечију аматерску манифестацију у Европи и већ годину дана после имамо обавезу да будемо домаћини регионалних игара одакле ће они најбољи, најспретнији обезбедитии и отићи на Државно првенство на Златибор. Хвала стадиону ОФК “Младост”, људима из клуба, посебно онима који одржавају терене да данас све изгледа савршено, хвала Основној школи и директорки што су нам омогућили такмичење на отвореним и затвореним теренима школе, где се одржавају две спортске дисциплине, хвала Општини Апатин на одличној сарадњи, хвала Културном центру и хвала људима из Спортских игара који су претходне године одабрали Апатин да се придружи овој великој причи и овом каравану. Хвала свима који су учествовали у организацији Спортских игара младих од општинских игара до овог завршног регионалног такмичења, поручио је Радујко.

Миодраг Гогић извршни директор Плазма Спортских игара младих.

-Хвала децо, ви сте овде најбитнији, хвала вам што сте дошли, хвала учитељицама, тренерима, директорима и свим спортским радницима који су несебично узели учешће и увеличали овај догађај за регион Војводине. Апатин није случајно домаћин. Ово је било кратко време за припреме како је рекао координатор Спортских игара младих Радомир Радујко, али се Апатин свакако доказао и за ово кратко време, пре свега бих захвалио Радомиру и његовом тиму, али и Локалној самоуправи која је препознала од старта значај Спорских игара младих и све време нас подржава. Победници почетком јула иду на државно првенство на Златибору, после тога, ако будемо имали среће идемо на међународно финале које се одржава у Сплиту од 19 до 23. августа 2024. године.   

Најуспешније девојчице и дечаци, који су током квалификација изборили право наступа на 1. Регионалном финалу у Апатину, данас се такмиче се у разним дисциплинама на стадиону ОФК „Младост“: Спортска игра Лино “Између две ватре”, Атлетика (трка на 60м), Мали фудбал и Кока-Кола куп. Такође, у спортској сали ОШ „Жарко Зрењанин“ одржаће се Милленниум Тим Баскет 3×3 и МИС Одбојка за девојчице.

Од априла до јуна широм Србије одржавана су квалификациона такмичења у оквиру овогодишње серије Дунав осигурање Дана спорта Плазма Спортских игара младих. Други круг такмичења, Регионална финала, поред Апатина одржаће се у: Пожаревцу 11. јуна, Бору 13. јуна и Краљеву 14. јуна.

Најбољи такмичари са Регионалних финала такмичиће се на Државном финалу, које ће се одржати у првој половини јула.

Плазма Спортске игре младих представљају најмасовније аматерско такмичење младих у Европи, које подржавају бројне светске институције, међу којима су МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *