СУТРА У АПАТИНУ ПРВИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Први међународни фестивал ракије у Апатину који носи назив „Горње Подунавље“ ће бити одржан сутра, 18. јула 2021. године на платоу апатинске Марине, уз богат програм, а своје учешће је потврдио велики броја излагача и гостију.

За премијерни фестивал ракије у Апатину је пријављено 217 учесника, од којих је њих 45 из иностранства. Своје учешће су потврдили углавном људи из региона, а највише ће их доћи из Босне и Херцеговине њих 26, из Македоније девет, Хрватске четири, Словеније три, Црне Горе два и из Бугарске ће бити један учесник. Треба напоменути да међу учесницима имамо и чак 14 дама.

Стигло је укупно 473 узорка ракије, а оцењивање квалитета је урадио наш уважени професор др Нинослав Никићевић са Пољопривредног факултета у Земуну, иначе доајен срске ракијашке сцене. Рангирање ракија је подељено по воћним врстама и то: шљивовица до три године старости, шљивовица преко три године старостилозовача, комовица, касјсија, дуња, крушка, јабука, калвадос, ликери и све востале врсте воћних ракија а посебна категорија је за произвођаче и даме. Сви победници категорија, односно они које освоје прво друго и треће место ће добити пехаре и све оцењене ракије у квалитету бронза, сребро, злато и велико злато, одговарајуће медаље и диломе.

Фестивал ракије „Горње Подунавље“ ће бити сајамског типа уз могћност дегустације, а поред ракијаша, своје производе ће Апатинцима понудити и произвођачи меда, вина и домаће радиности.

Скуп излагача је заказан за 9 часова, програм ће почети у 11 часова а проглашење победника са доделом награда у 13,30 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *