ЗА ТРИ ДАНА ПАЛО 168 ЛИТАРА КИШЕ ПО КВАДРАТНОМ МЕТРУ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI VOJVODINA

АПАТИН И СОМБОР ПОГОДИЛО НЕВРЕМЕ ПРАЋЕНО ГРАДОМ

Најављени циклон који изазвао хаос у Немачкој, Аустрији и другим деловима западне Европе стигао је у Србију, што су овог викенда осетили и грађани Апатина и Сомбора. Јако невреме праћено градом погодило је ове две општине. У прва три дана пало је 168 л/м2 кише. У петак је пало 30 литара, у суботу 69 литара, а у недељу (до сада) 69 литара по квадратном метру.

Улице су поплављене јер је у одводном систему дошло до засићења због велике количине воде која је пала у кратком временском периоду. Ватрогасне јединице и дежурме екипе ЈКП-а су на терену и труде се да реше настале проблеме.

Потребно је стрпење грађана док се сви настали проблеми не реше. Због тога и упозорење возачима да избегавају критичне тачке и улице у којима је висок ниво воде на коловозу и избегну невоље и штете на аутомобилима. Појединцима су подруми и куће делимично у води па су им потребне пумпе за избацивање воде, а многи су осетили и недаће од презасићених олука који нису могли одводити кишу.

Према информацијама које смо добили иста ситуација је и у Свилојеву где су атмосферски канали пуни, главни канал који треба воду одвести из села је стално пун и вода полако иде према Великом салашу.

Метеоролози најављују да ћемо под циклоном бити до уторка, уз опасност од грмљавина, града и обилних падавина. Максимална температура ће вити од 26 до 320Ц.

„Циклон тренутно оперише на време у Србији, али и на целом Балканском полуострву, претходно је био изнад Немачке и данима је био стационаран изнад истог простора, па су зато западна и југозападна Немачка, Луксембург, источна Холандија и Белгија имали катастрофалне падавине и олује. И код нас су стигле велике количине пустињског песка из Сахаре које падавине носе, и које су видљиве на прозорима и на возилима“, написао је меторолог Ђорђе Ђурић на свом Фесјбук налогу.

Он је додао да у Србији реке и потоци имају низак водостај па нема опасности од поплава и изливања.

По оваквом времену тешко је одржати најављене манифестације, тако да је отказана и Златна бућка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.