СУТРА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ АПАТИНСКОГ ПЕСНИКА МИЛАНА – МИШЕ ЋОСИЋА

APATIN KULTURA VESTI

Сутра, 10. маја 2019. године од 18 сати, у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ ће бити одржана промоција књиге песама „Вечност у Пролазности“, аутора Милана – Мише Ћосића. Ово је трећа по реду књига поезије овог апатинског песника, а како је у предговору написао Зоран М. Мандић, „реч је о песмозбирци у којој је њен аутор на занимљив начин испевао течну и тематски добро повезану и предочену лирску расправу о непредвидљивости карактера, мандата и токова љубави“.

На задњој корици књиге је објављена репродукација портрета аутора Милана Мише Ћосића, рад (уље на платну), који је урадио апатински сликар Радомир Дрча Прле.

Милан – Мишо Ћосић рођен је 27. априла 1956. године у Апатину, где и данас живи. Средњу школу завршио је у Загребу, а 1986. године дипломирао је на Факултету за физичку културу у Осијеку. Ради у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину. Радећи као тренер са спортистима – сениорима освајао је титуле државних првака, а као професор физичког васпитања, титуле првака Србије са својим ученицима. Објавио је књиге поезије: „Царски рез“ (1999) и „Ћутања са Богом“ (2003). Ћосић је своје песме објављивао у књижевним часописима и другим гласилима. Члан је Дрштва књижевника Војводине и Удружења књижевника Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.