СУТРА ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМОВА “БАБА ЈАГА” И “РУСКИ КОНЗУЛ”

APATIN KULTURA VESTI

У суботу 6. априла 2024. године у Великој сали Културног центра Апатин биће приказана два филма, Синхронизовани 2D филм за децу под називом „Баба Јага“ и „Руски конзул“ 2D.

Са почетком у 16 сати најмлађи Апатинци моћи ће да погледају Филм за децу „Баба Јага“ који говори о бајковитом краљевству и о риђокосој вештици Јаги која живи у колиби крај мочваре заједно са својом мачком проналазачем и веселим кућним вилењацима. Да постане боља бвештица потребна јој је „Књига чаролија“ коју је пре много година украла зла чаробница Беладона. Све ово и још много више и занимљивије, апатински малишани ће моћи да погледају у суботу. Чаролија звана „Баба Јага“ траје 100 минута.

Цена улазнице износи 400, 00 динара, а може се купити на дан пројекције филма са почетком од 15 сати.

Филм за одрасле „Руски конзул“ Апатинци ће моћи да погледају такође у суботу 6. априла са почетком у 18 сати и у 20 и 30. Филм говори о дешавањима која су дефинисала будући суживот Срби и Албанаца на Косову. Главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај у болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића-Руског конзула, наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ускоро „Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско“. Против Божовића се окрећу локални моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића, али у његову заштиту стаје доктор Југовић…

У филму глуме: Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Паулина Манова, Светозар Цветковић и други.

Цена улазнице је 400,00 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *