СУТРА ПОЧИЊУ ОБУКЕ ЗА МЕШТАНЕ АПАТИНСКИХ СЕЛА КОЈИ ЖЕЛЕ ДА СЕ БАВЕ ТУРИЗМОМ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Закон о туризуму који је 2019. године ступио на снагу омогућио је физичким лицима да се на изузетно једноставан начин почну бавити угоститељско-туристичком делатности, односно да издају своје смештајне капацитете. Примена тог закона је у самом Апатину већ дала значајне резултате, док у селима апатинске општине то није био случај. Локална самоуправа и Туристичка организација Апатина су из тог разлога одлучили да организују обуке за мештане апатинских села, који желе да се баве издавањем смештајних капацитета на својим имањима. Према речима Немање Јовића, директора Туристичке организације Апатин, почетком децембра ће бити одржане четири едукације, односно у сваком од апатинских села по једна.

-Одлучили смо да извршимо један вид едукације и обуке за наше становништво које живи у селима општине Апатин, тачније у Пригревици, Купусини, Сонти и Свилојеву. Позивам све заинтересоване да се одазову овим обукама како би на најбољи начин сазнали све појединости и предуслове које морају да испуне, да би се бавили издавањем смештаја на сеоском домаћинству. Прва обука ће бити одржана у уторак 6. децембра 2022. године од 17,30 часова у просторијама Месне заједнице Купусина, док ће дан касније, 07. децембра у истом термину едукацији бити одржана у Пригревици. Сонћани ће обуци у свом селу моћи да присуствују 8. децембра од 17,30 часова, а мештани Свилојева едукацију у свом месту ће имати 9. децембра, рекао је Јовић.

Он је додао да ће обуке поред информативног дела, бити и један битан предуслов за добијање подстицаја Општине када је у питању ова делатност.

-Важно је истаћи да ће Општина Апатин имати одређене субвенције које ће давати сеоским туристичким домаћинствима, ја верујем већ и у наредној години, али засигурно и у периоду пред нама. За та средства ће бити неопходно да се положи ова обука, односно да они који аплицирају за подстицаје поседују сертификат да су прошли кроз едукацију, објаснио је Немања Јовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *