ПОЧИЊЕ “НЕДЕЉА ПОЗОРИШТА” У СОНТИ

APATIN KULTURA VESTI

Фестивал „Недеља позоришта“ који се од 2015. године одржава у Сонти, ове године ће почети 7. и трајаће до 12. јуна. Представе ће бити игране сваке вечери са почетком од 20 часова.

Отварање фестивала је у понедељак 7. јуна у 20 сати када ће наступити “Viva dance academy” из Новог Сада са мјузиклом „Ја сам Милева Марић Ајнштајн“, а другог дана фестивала, 8. јуна ће наступити Словачко Војвођанско позориште са представом „Кeбаб“ која је титлована на српски језик. У среду, 9. јуна у вечерњем термину ће се представити група “Тите” из Новог Сада, а од 11 часова у оквиру програма за децу ће наступити Трстеничко позориште.

Четвртак, 10. јуна је резервисан за музичко-сценске наступе групе “Хомо луденс” из Новог Сада и “Колажног трија” из Апатина, а у преподневном термину од 11 часова представиће се млађа група Драмског студија “ЦЕКОС-а” из Сонте, када ће бити реализована и радионица глуме за децу.

Последња два дана фестивала остављена су за комедије младих глумаца. У петак 11. јуна премијерно ће бити одиграна нова представа Драмског студија “ЦЕКОС-а” под називом „Ако приђеш ближе“, а у суботу ће наступити сомборски театар 46/13 са представом „Не играј на Енглезе“.

Комплетан програм фестивала ће бити одржан у сонћанском Дому културе, који се тренутно реновира. Цена улазнице за сваку од представа је 150 динара, а пакет од осам карата може се купити по цени од 500 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *