КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ОЗНАКЕ КВАЛИТЕТА “НАЈБОЉЕ ИЗ ВОЈВОДИНЕ”

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић говорио је на конференцији за медије, одржаној у свечаној сали Матице српске, о појединостима новог јавног конкурса за доделу ознаке квалитета производа и услуга ,,Најбоље из Војводине“. Конкурс ће бити расписан 5. јуна 2021. године и трајаће месец дана.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам поново је, након шест година, успоставио ознаку квалитета “Најбоље из Војводине”. До сада је та ознака додељивана прехрамбеним, индустријским и занатским производима, а од сада ће је добијати и туристичке услуге и дестинације.

Секретар Иванишевић је истакао да је веома важно да знамо одакле производ долази, као и о квалитету услуге која се пружа у сфери туризма и угоститељства, те да је носилац знака испунио веома строге стандарде.

-После шест година враћамо ову ознаку, са идејом да причамо о онима који су бољи, који испињавају стриктне услове, да истичемо производе који потичу са територије Војводине, оне који организују манифестације које су другачије и о онима који пружају одличне туристичке и угоститељске услуге. Свако ко понесе овај знак требало би да буде поносан на чињеницу да му је додељен. Контрола ће бити стална и на годишњем нивоу. Знак се додељује на три године, са могућношћу продужетка рока за коришћење, јер нећемо дозволити девалвацију ове значајне ознаке, рекао је Иванишевић.

Он је додао да ће се разговарати и са великим трговинским ланцима, како би се за ове производе, носиоце ознаке, определило и посебно место унутар продајног простора, да би купци знали који су то производи испунили најстроже критеријуме и да их могу конзумирати поуздано.

Право учешћа на конкурсу имају правна лица, предузетници, физичка лица или други организациони облици који се баве производњом роба или пружањем услуга, односно организатори програма и манифестација, који имају седиште на територији АП Војводине.

Новина су и манифестације, при чему организатори могу конкурисати за манифестацију која се издваја по начину одржавања, коришћењу ресурса, оригиналности, циљевима, као и према резултатима у областима деловања, те према начину на који манифестација заступа одређену микролокацију или регију, њену аутентичност и својственост.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам ће конкурс спроводити са предузећем за контролу квалитета и квантитета робе и услуга ,,Југоинспект – Нови Сад” д.о.о, које ће вршити пријем пријава и проверавати испуњеност услова, као и са Туристичком организацијом Војводине, у домену туризма, угоститељства и манифестационог туризма.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *