ОД СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА НА АЛКОХОЛ И ПСИХОАКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ

HRONIKA SRBIJA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће од сутра, 14. до уторка, 20. јуна 2023. године спровести акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Ова акција се паралелно спроводи у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

У склопу ове акције, од суботе, 17. јуна у 12 часова до недеље, 18. јуна у 12 часова, широм Европе биће реализован такозвани „Alcohol and Drugs Marathon“, када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

У првих пет месеци ове године саобраћајна полиција у Србији је из саобраћаја искључила 23.500 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 1.150 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а чак 4.200 возача затечено је да управља возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

С обзиром на то да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *