ОД СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА НА АЛКОХОЛ И ПСИХОАКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI


Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће од сутра, 6. до 12. децембра 2021. године спровести међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Током спровођења акције, саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Ова међународна акција ће сутра почети у 30 европских земаља, које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Из МУП-а кажу да је у свакој петој саобраћајној незгоди са погинулим лицима у Републици Србији учествовао возач под дејством алкохола, док је број поменутих прекршаја у константном порасту.

Полицијски службеници саобраћајне полиције су од почетка године из саобраћаја искључили око 45.000 возача због управљања возилом под дејсвом алкохола и око 1.400 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *