СУТРА КРЕЋЕ ПОДЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА СВАКОМ ДОМАЋИНСТВУ У АПАТИНСКОЈ ОПШТИНИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Свим домаћинствима у насељеним местим општине Апатин сутра креће подела дезинфекционог средства – натријум хипохлорита. Подела почиње у 8.30 у Сонти и наставља се током дана у Свилојеву, Пригревици и Kупусини.

-По налогу штаба за ванредне ситуацију општине Апатин а у циљу сузбијања ширења корона вируса ЈKП “Наш Дом” из Апатина производи дезинфекционо средство натријум -хипохлорит. Грађанима ће бити подељена разблажена количина од 5 литара која може одмах да се примењује, изјавио је Небојша Смиљанић директор овог предузећа.

Према његовим речима средство не сме да дође у додир са кожом, због чега је неопходно користи заштитне рукавице. Користи се само за спољну употребу, бетонске површине, плочице, рукохвате о чему је на сваком паковању постављено и упуство за употребу. Смиљанић је позвао грађане у селима наше општине да током сутрашњег дана оставе откључане капије својих домаћинстава како би волонтери могли оставити дезинфекционо средство у дворишту.

Дубравка Kораћ, заменица председника општине Апатин данас је испред штаба за ванредне ситуације посетила запослене у градском водоводу и фабрици воде који су припремали дезинфекциона средства за сутрашњу поделу. – Захваљујем се ЈKП “Наш Дом” и запосленима који су у три смене, даноноћно производили ово средство. 60 000 литара ће сутра подељено свим домаћинствима. По томе смо јединствени у Србији. Омогућићемо свим грађанима да дезинфикују своја дворишта, површине у домаћинствима, улазе стамбених објеката. Кораћ је изразила наду да ће кроз ову и друге превентивне акције које спроводи штаб за ванредне ситуације, Апатин и даље бити без регистрованих случајева заразе короном. –Циљ нам је да у општини Апатин као и до сад немамо регистрованих случајева оболелих од корона вируса, поручила је заменица председника општине Апатин.

1 thought on “СУТРА КРЕЋЕ ПОДЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА СВАКОМ ДОМАЋИНСТВУ У АПАТИНСКОЈ ОПШТИНИ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *