АПАТИНСКИ ПЧЕЛАРИ ДОНИРАЛИ ОКО 200 КИЛОГРАМА МЕДА ЦРВЕНОМ КРСТУ, ВРТИЋИМА И ДНЕВНОМ БОРАВКУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Друштво пчелара “Дунав” из Апатина се прикључило акцији коју је покренуо Савез пчеларских организација Србије под називом “Медом против короне”. Чланови овог апатинског удружења су донирали око двеста килограма меда Црвеном крсту Апатин, Предшколској установи “Пчелица” и Дневном боравку за одрасле са посебним потребама из Апатина.

Раде Стевановић, председник Друштва пчелара “Дунав” Апатин је рекао да је 123 килограма меда и педесетак прополиса донирано Црвеном крсту Апатин, Предшколској установи “Пчелица је предато 50 килограма меда, док ће 15 килограма меда, колико је намењено Дневном боравку за одрасле бити однето када наставе са радом.

-Наше удружење је скупило одређену количину меда и пчелињих производа за Црвени крст, социјално угрожена лица и породице са територије општине Апатин. Пошто је познато да мед и прополис подижу имунитет људи, жеља нам је била да помогнемо нашим старијим суграђанима да ојачају свој организам овим производима, рекао је Стевановић.

Он је напоменуо да је држава Србија и локална самоуправа много помогла пчеларе последњих година.

-Посебно бих истакао помоћ општине Апатин која је 2018. и 2019. године за пчеларе издвојила од 2 до 2,5 милиона динара и ово је један мали гест нас пчелара, да вратимо сада то нашој заједници на неки начин, нагласио је Раде Стевановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *