ШУМСКА УПРАВА АПАТИН СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЗИМУ! ХРАНА ЗА ДИВЉАЧ СПРЕМНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Гајење, заштита и брига о фондовима дивљачи и осталим заштићеним врстама стална је активност апатинских шумара и ловочувара. Сваке године се планира и реализује сопствена пољопривредна производња хране за дивљач, управо како би ова активност била континуирана.

Прихрана дивљачи је обавезна газдинска мера у зимском периоду, посебно у случају велике количине снежних падавина и дужег задржавања снежног покривача уз ниске температуре. Дивљач у том периоду не може пронаћи потребне количине хране која јој је неопходна, како би одржала кондицију и здравствено стање и спремно дочекала пролеће и почетак репродукције. Из тог разлога ловни стручњаци ЈП „Војводинашуме“ током читавог зимског периода планирају и реализују допунску исхрану дивљачи у ловишту “Апатински рит“.

Иако је запосленима у ЈП „Војводинашуме“ пољопривредна производња споредна делатност, ова година је више него успешна по роду и производњи кукуруза. Шумска управа Апатин је за сопствене потребе произвела око 100.000 килограма силираног кукуруза, који је већ смештен у трапове и преко 200.000 килограма кукуруза у клипу, који се распоређује по хранилиштима у ловишту “Апатински рит“.

Домаћинско газдовање и старање о фондовима дивљачи у Шумској управи Апатин треба да послужи као добар пример, али и потврда да је сопственим снагама, знањем и трудом могуће засновати рентабилну пољопривредну производњу за потребе исхране матичних фондова дивљачи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *