ŠTA VODI KK DUNAV U PRVU LIGU?

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Do kraja trke za prvoligaški status u košarci ostalo je jos 4. kola, trenutni lider prvenstva je ekipa Mladosti iz Veternika, a sa dve pobede manje prati je Kosarkaški klub Dunav iz Apatina. Matematika za apatinske košarkaše je jasna, pobeda u subotnjem derbiju u Apatinu protiv direktnog konkurenta za plasman u viši rang sa vise od 8 poena razlike i čekanje još jednog kiksa Mladosti.

Dunav nakon utakmice sa ekipom Mladosti iz Veternika putuje na nezgodno gostovanje Bagljašu u Zrenjaninu, dok taj vikend Mladost dočekuje Vojvodinu iz Novog Miloševa, pa bi sve sem pobede ekipe iz Veternika bilo veliko iznenađenje.

U 25. kolu Druge lige grupa Sever u Apatin će doputovati Star iz Beočina, ekipa koja je u jesenjem delu prvenstva savladala Dunav, ali Beočinci u poslenje vreme nisu u dobroj formi pa bi se u Apatinu mogla očekivati još jedna pobeda. Možda baš to 25. kolo donese ono što Apatinci priželjkuju, poraz Mladosti koja će gostovati ekipi Velika Kikinda.

U poslenjem 26. kolu, Dunav će na put u Banatsko Karađorđevo, dok Veternik ima priliku da sa komšijama iz Novog Sada, ekipom Budućnosti, privede drugoligaški status kraju.

Zbog poraza u prethodnom kolu od KK Budućnosti i Novog Sada, košarkaši Dunava su izgubili priliku da o prvoligaškom statusu odlučuju svojom igrom. Sada se na preostale tri utakmice moraju angažovati maksimalno i nadati se da će Kikinda, Vojvodina ili Budućnost odraditi posao za njih.