SPS OBELEŽILA 24 GODINE OD SVOG OSNIVANJA

APATIN POLITIKA VESTI
Predsednik SPS pozdravio je prisutne goste u centru “Sava”, među kojima su bili dr Živorad Smiljanić i Tijana Tomašević, predsednik Opštinskog odbora SPS – Apatin i član Glavnog odbora SPS, poručivši da je SPS partija dugog trajanja i da je potrebno da se definiše kao partija budućnosti.
– Prošlost ne možemo da izmenimo. Moramo pronaći rešenja za sve izazove. SPS se bori za socijalnu pravdu, ekonomski rast i veću stopu zaposlenosti. Za to treba da se stvore preduslovi – objasnio je Dačić.
– Srbija je poznata kao zemlja koja je propustila mnogo šansi. Zato se SPS nalazi na istoj strani ulice kojom idemo ka reformama. Zato se nalazimo u Vladi sa Srpskom naprednom strankom. U prethodnoj Vladi, postavili smo velike ciljeve, napravili smo korak napred i pristupili smo reformama i putu ka učlanjenju u EU. Toga ne bi bilo da nismo imali hrabrosti. Međunarodna pozicija Srbije je danas mnogo drugačija nego što je bila svih prethodnih decenija – rekao je Dačić.
– SPS mora da postavi sebi pitanje koje su to crvene trvrđave koje treba da branimo. Zato su nam potrebne promene i zato nam treba Kongres – istakao je Dačić i dodao: “Ako me podrži Predsedništvo i rukovodstvo SPS, zakazaćemo Kongres za 14. decembar ove godine.”
Skupu se obratio i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.
– Od mene ćete čuti izraze velikog poštovanja. Veoma poštujem SPS, PUPS i JS. Naša Vlada je bolja sa vama i zato smo vas i pozvali. Prvi put posle mnogo godina imamo plan i znamo šta nam je činiti. Želimo iskrenu saradnju sa vama. SPS je uvek imao istaknute lidere. Želim da radimo u ime svoje zemlje i svojih građana. Ono što vi sigrno ne znate i što se ne vidi na televiziji, vaš predsednik je sa svima u svetu ostvario kontakt na neuporedivo šarmantniji način od mene – rekao je Vučić.
Svečanom koktelu prisustvovali su predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik PUPS Milan Krkobabić, predsednik Jedinstvene Srbije Dranag Marković – Palma, predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić, ministri iz Vlade Republike Srbije, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, kao i javnog i kulturnog života Srbije, funkcioneri SPS i narodni poslanici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *