SPS APATIN – SVEČANOST POVODOM PRIJEMA 124 NOVA ČLANA

APATIN POLITIKA VESTI

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije – Apatin organizovao je u Banji “Junaković” svečanost povodom prijema 124 nova člana u partiju, a od kojih je najveći broj mladih. Vodeća partija na apatinskoj političkoj sceni broji preko 3.000 članova, među kojima je oko 550 mladih do 30 godina starosti, raspoređenih u 29 mesnih organizacija.

BenQ Digital CameraVelikom broju prisutnih, nakon intoniranja Internacionale, prvi se obratio Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine i kandidat SPS za narodnog poslanika iz apatinske opštine na predstojećim parlamentarnim izborima, 16. marta, predočivši veličinu političke ideologije koju sprovodi moderna partija levice.

– Građani masovno pristupaju partiji, jer prepoznaju njen kvalitet i društveni značaj. Ovaj broj pokazatelj je koliko je naš predsednik, dr Živorad Smiljanić, svojim radom i zalaganjem doprineo SPS, ali prevashodno opštini. Posebna pažnja posvećuje se mladima. Naša opština, između ostalog, dodeljuje preko 300 stipendija u iznosu od po 7.000 dinara, kao ni jedna druga opština u Srbiji, a od 2004. godine do danas finansirano je 789 studenata. Naša opština veoma uspešno realizuje program volonterskog i pripravničkog staža, pa je u prethodnih deset godina preko 700 lica osposobljeno za rad u struci, a reč je o pripravnicima, asistentima i volonterima. Učenicima se obezbeđuje besplatan prevoz i užina. Za sport se izdvaja blizu 50 miliona dinara godišnje za finansiranje sportskih klubova, održavanje sportskih sala i hala i pokrivanje ostalih troškova, pa i u tom pogledu naša opština prednjači ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Apatinska opština na čelu sa njenim predsednikom, koji se svesrdno zalaže da se navedeni programi održe i unaprede, pokazala se kao prva i uspešna opština koja je uvek uz mlade, školovane ljude, pa su i druge relevantne institucije preuzele model apatinske opštine u osposobljavanju za rad mladih kadrova u struci – rekao je, između ostalog, Miloš Đerić, a potom govorio o realizovanim aktivnostima OO SPS u okviru aktuelne predizborne kampanje.

BenQ Digital CameraPrigodnim rečima potom se obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik Opštinskog odbora SPS – Apatin i predsednik opštine, koji je u više navrata biran za člana najviših organa SPS, Izvršnog i Glavnog odbora, a par puta i za predsednika Okružnog odbora SPS u Zapadnobačkom okrugu.

– Socijalistička ideja, čije su osnove sloboda, socijalna pravda, stvaralaštvo, solidarnost i mir, vraćena je u Srbiju. Odavno je liberalni kapitalizam propao u svetu. Socijalizam je oduvek bio odličje pravednog i poštenog društva. Naša opštinska organizacija jedna je od najbolje organizovanih partijskih organizacija u Srbiji, a izborni rezultati, koje od izbora do izbora postižemo, ubedljivo su najbolji izborni rezultati SPS. Vodimo se idejom socijalne pravde, a to građani prepoznaju i ukazuju nam svoje poverenje dugi niz godina. Naša najveća investicija jeste investicija u mlade, a tako će biti i ubuduće. Dela najbolje govore o nama – naglasio je vodeći čovek apatinskih socijalista, koji je svojim društveno-političkim, stručnim, intelektualnim i profesionalnim angažmanom doprineo da se zamašni investicioni i ekonomski razvoj apatinske opštine svrsta među najistaknutija i najuspešnija dostignuća jedne lokalne zajednice.

Dr Smiljanić je novoprimljenim članovima čestitao članstvo u SPS i uručio im partijske knjižice i ruže, čestitajući pripadnicama lepšeg pola predstojeći praznik žena, 8. mart, a potom je usledilo druženje uz prisustvo rukovodstva i drugih članova SPS – Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *