ОТВОРЕНА ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У Галерији „Меандер“ је, поводом Дана општине Апатин, отворена традиционална изложба радова ликовних стваралаца општине Апатин. Своје радове представило је 37 апатинских аутора.

Прва у низу изложби са овим називом приређена је 1975. године и датумски није увек била везана за обележавање Дана општине. Под називом „Изложба ликовних стваралаца општине Апатин“ отворена је 42. пут. У простору апатинске галерије заједно излажу академски ликовни ствараоци и аматери међу којима полазници „Арт Jога“ радионице и ученици основне и средње школе.

– Овде сам као члан радионице Арт-јога и први пут сам, захваљујући Небојши Шћекићу, активно кренула да сликам. Увек сам имала интересовање према бојама и сликању, а сад сам се одважила да кренем. У групи је увек добро дружење, енергија и настају добре слике. На мојој слици је мотив из Лике, одликују је јасне боје јер волим кад има пуно боја, а рађена је уљем на платну, рекла је Дуња Бенић.

– Двадесет година већ учествујем на изложбама ликовних стваралаца апатинске општине. Инспирацију сам нашла у шетњама уз Дунав. Слика је настала прошле године и урађена техником уље на платну. Слике крију наше унутрашње емоције и осећања. Ово је позитивна слика јер живим у граду где се осећам пријатно и лепо, па су и моје слике такве, рекла је Радојка Добријевић, која иза себе има 13 самосталних изложби по градовима Србије.

– На овој изложби сам представио слику свог великог дугогодишњег пријатеља Милоја Јеротијевића чији сам лик желео да забележим. Портрети су моја преокупација у задње време. Све и једна слика која је одабрана за овогодишњу изложбу је снажна, предивна, а посебно сам поносан на колегинице које су радиле у мом атељеу. Различите су теме на сликама јер смо и ми различитих интересовања. Грађани треба да дођу да погледају овогодишњу изложбу, изјавио је Небојша Шћекић.

Савет ликовне галерије ће одлучити ко ће од ових аутора имати самосталну изложбу у Галерији Меандер у августу месецу 2022. године.

Изложба ће бит отворена до 4. новембра ове године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *