SPORTSKI SAVEZ URUČIO OSAM UGOVORA O SPORTSKIM STIPENDIJAMA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Sportski savez opštine Apatin je na ceremonij proglašanja najboljih u sportu za 2016. godinu uručio i osam ugovora o sportskim stipendijama. Stipendije za 2017. godinu dobili su Nataša Savić (ŽKK Apatin), Mariana Čegar Lukić (AK Apatin), Sanja Maleš (OK Apatin), Marina Gajčin (ŠK Prigrevica), Andrej Njari (KK Apatin), Marko Divjak (RK Apatin), Rade Rađenović (RK Apatin), Nemanja Balać (KK Apatin).

Ugovore je uručila zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać koja je poželela da sportskih stipendista bude što više i dodala da će se lokalna samouprva potruditi da sportistima omogući dobre uslove za rad.

Stipendijski ugovori važe godinu dana, a mesečna naknada iznosi 10 hiljada dinara. Kriterijumi za dobijanje sportske stipendije variraju u zavisnosti od toga da li se bavite kolektivnim ili pojedinačnim sportom, a njihov broj nije ograničen. Uslovi da postanete sportski stipendista su jasno definisani, ako se takmičite u pojedinačnoj disciplini potrebno je da imate osvojenu medalju sa državnog prvenstva, a ako je u pitanju kolektivno takmičenje morate da zaslužite državni grb, odnosno da se bar jednom nađete na okupljanju reprezentacije Srbije.

-Lepo je videti da Sportski savez brine o sportistima i ova stipendija će mi doći kao motivacija da se još više trudim i dostojno predstavljam grad Apatin gde god da se takmičim- rekla je jedna od najboljih kuglašica Srbije, Nataša Savić.

Rukometni klub Apatin iznedrio je dva mlada reprezentativca Srbije a to su Marko Divjak i Rade Rađenović. -Nismo očekivali, iznenadilo nas je kada smo dobili poziv da se pojavimo na događaju i da ćemo dobiti stipendije. Veoma smo srećni i ova stipendija nam mnogo znači i nastojaćemo da opravdamo uložena sredstva.- izjavio je dvojac iz RK Apatina Divjak-Rađenović.

Izbor sportiste godine 2016, Apatin , februar 2017 (43)