СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АПАТИН ОВЕ ГОДИНЕ СТИПЕНДИРА ДЕВЕТ СПОРТИСТА

VESTI

У великој сали општине Апатин данас су свечано уручени уговори о додели спортских стипендија, младим спортистима из наше општине који су испунили критеријуме конкурса.

Присутне је на самом почетку поздравио заменик предсeднице општине Апатин Радован Ђукић, који је изразио задовољство што је у прилици да испред локалне самоуправе помогне рад младих и успешних спортиста.

-Ове године смо планирали и издвојили пет милиона динара више за спорт него до сада, па ћемо бити у могућности да тим средствима покријемо доста захтева које спорт сам по себи носи, пре свега када су у питању деца и млађе категорије, поручио је Радован Ђукић.

Општина Апатин ће ове године стипендирати девет спортиста, што је три пута више у односу на прошлу годину. Према речима секретара Спортског савеза општине Апатин, Радомира Радујка на то је између осталог утицала и чињеница да је ове године у условима конкурса померена граница за добијање стипендија.

-До сада је праг за стипендију био петнаест година, а ове године смо померили старосну границу па су на конкурс могли да аплицирају деца која имају између дванаест и осамнаест година. Уз старосну границу, кандидати су за добијање стипендије морали да испуне и друге услове, а ми смо срећни што их је ове године било више него икада. Ових девет стипендиста ће наредних годину дана месечно примати по десет хиљада динара, а општина Апатин на овај начин жели да их стимулише да наставе да буду добри спортисти и ученици. Ми очекујемо да ћемо и наредних година имати исти, ако не и већи број стипендиста јер имамо доста квалитетних спортиста који завређују овакав вид стимуланса. Пратимо и децу испод дванаест и преко осамнаест година која се успешно баве спортом и неке од њих желимо да наградимо за резултате које су направили, рекао је Радујко.

Међу клубовима који имају стипендисте су Рукометни клуб “ПИК Пригревица”, Кајак клуб “Панонија” Кошаркашки клуб “Дунав 2014”, Кошаркашки клуб “Апатин” и Женски куглашки клуб “Апатин”.

Михајло Олујић, члан Кошаркашког клуба Апатин се захвалио Општини и Спортском савезу на додељеној стипендији и додао да ће му она много значити.

-Бавим се кошарком и ова подршка у виду стипендије ће ми изузетно значити, пре свега за неки даљи развој, нагласио је Олујић.

Поред девет спортиста који су добили стипендију, општина Апатин је за остварене резултате наградила и младу кошаркашицу Лану Марић која тренира у Кошаркашком клубу “Апатин” са мушкарцима, јер у нашем граду још није формирана женска селекција. И поред тога, Лана је позвана на скуп репрезентације што довољно говори о њеном таленту. Одлуком Општинског већа, она је добила ваучер за куповину опреме.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *