SONĆANSKI RUKOMETAŠI PORAŽENI U SUBOTICI

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Rukomet muškarci: RK „Vojput 2“ – RK „Sonta“ 30 – 29 (14 – 12)

Ekipa RK „Sonte“ je u 8. kolu Treće lige Srbije, grupa Bačka, poražena u Subotici, od izrazitog favorita, RK „Vojput 2“.

Drugu utakmicu zaredom mladi Sonćani su odigrali odlično, ali i u takvoj igri se napravilo nekoliko početničkih grešaka, koje su ovu mladu ekipu koštale pobede.

Iako je domaćin, pojačan petoricom igrača iz prvoligaškog sastava, u utakmicu ušao silovito, gosti su pružili adekvatan otpor i celo vreme držali rezultatski priključak. Publika je uživala u pravom muškom, žestokom i nadasve korektnom nadmetanju dve vrlo mlade ekipe, sa mnoštvom atraktivnih poteza.

Na kraju je malo nedostajalo da bodovi otputuju u Sontu. Dva i po minuta pre kraja gosti su imali 2 pogotka prednosti i napad, koga je kapiten Apatinac završio udarcem u stativu. Usledile su dve početničke greške u odbrani i jedno bespotrebno isključenje, koje su domaćini nemilosrdno kažnjavali, pa su tako u zadnjim sekundama utakmice iščupali pobedu.

Tandem Želimir Apatinac (19 pogodaka) i Rade Rađenović (7 pogodaka i 14 asistencija) bio je nezaustavljiv, a pravi komandant obrane bio je stameni Verić.

U narednom kolu Sonćani će dočekati ekipu „Dalmatinac“ iz Riđice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *