SONĆANI SPREMNI ZA NASTAVAK PRVENSTVA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

U okviru priprema za nastavak prvenstva „Dinamo“ je odigrao dve prijateljske utakmice.

Prvo je u subotu, 20. februara, sa svega 11 igrača otputovao u Bački Brestovac, na utakmicu protiv BSK–a. Domaćin je bio konkretniji i zabeležio pobedu od 3:1 (1:1). Za sve neočekivano, Sonćani su postigli prvi pogodak i prednost održali sve do 35. minuta, kad se posle jednog prekida zatresla mreža golmana Smiljanića.

U drugom poluvremenu, uz četiri nova igrača u ekipi domaćina, do izražaja je došla razlika u fizičkoj spremi, pa se na teškom, raskvašenom terenu još dva puta zatresla mreža „Dinama“.

U nedelju su plavi na svom terenu zakazali međunarodnu utakmicu protiv ekipe NK „Dunav“ iz Dalja, Republika Hrvatska, člana 2. županijske lige osječko–baranjske oblasti.

U vrlo žustroj i temperamentnoj igri gosti su u 17. minutu stekli prednost, izjednačio je kapiten Sonćana Željko Tadijan oštrim i preciznim udarcem u 75. minutu.

Prezadovoljan sam igrom moje ekipe u ovoj fazi priprema. Kad je utakmica u Brestovcu ugovorena nismo znali da će za srednjoškolce biti radna subota, pa smo otputovali bez rezervi i sa bolesnim Erdešijem. I pored poraza, ni u jednom momentu nismo imali podređenu ulogu.

Protiv „Dunava“ smo pokazali svoju punu snagu, a posebnoo su me svojim odnosom prema igri oduševili naši mladi igrači. Verujem da ćemo nastavak prvenstva dočekati potpuno spremni.“, rekao je trener „Dinama“ Vinko Đanić.