SOMBORSKI PENZIONERI “LAJKUJU I ŠERUJU”

IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Nakon uspešno realizovanih kurseva u Novom Pazaru, Beogradu, Kragujevcu i Vranju,Vip mobile i Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+ održali su od 14. do 18. novembra besplatnu petodnevnu radionicu i za starije građane Sombora. U prostorijama Opštinskog udruženja penzionera grada Sombora, preko 20senioraponovo je selo u đačke klupe i uspešno se uhvatilo u koštac sa svetom savremenih tehnologija, uverivši se da je njihovo korišćenje jednostavnije nego što se čini.

Nakon što je Somborcima nedavno omogućio korišćenje 4G mobilne mreže četvrte generacije koja pruža izuzetno brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja, Vip je i najstarijim žiteljima ovog gradaobezbedio adekvatnu edukaciju, kako bi iskoristili brojne prednosti ovog signala i tako se lakše integrisali u tokove savremenogživota.
Razmenjujući utiske i iskustva, najstariji građani Sombora su savladali znanja iz oblasti korišćenja računara, Interneta, društvenih mreža i različitih digitalnih uređaja, kako bi brže i lakše došli do željenih informacija, upotpunili svoje slobodno vreme i bili u kontaktu sa prijateljima i rodbinom.

„I u trećem dobu je neophodno da se uključimo u proces obrazovanja, kako bi nam život bio lakši, lepši i sadržajniji. Eto, došlo je vreme da se čak i ja, kao prosvetni radnik u penziji, ponovo vratim učenju, ali ovoga puta, izškolske klupe. Digitalne radionice su nam pružile mogućnost da se uključimo u moderno društvo, i u zavisnosti od interesovanja, istražujemo pregršt informacija na Internetu ”, izjavila je Radica Žuljević, prosvetni radnik i polaznica kursa.

Projekat „Vip digitalne radionice za starije“ održava se tri godine zaredom, dok jekroz radionice prošlo više od 300 polaznika, kojima je obezbeđen kompletan materijal, kao i sertifikat o uspešno završenoj obuci.