SOMBORSKA „ČISTOĆA“ NABAVILA TRI NOVA VOZILA ZA ODNOŠENjE SMEĆA

VESTI

JKP „Čistoća“ kupila je tri nova vozila za odnošenje smeća. Na taj način povećani su kapaciteti „Čistoće“, te omogućemo proširenje usluge odnošenja smeća na sva naseljena mesta na teritoriji grada Sombora, iz kojih smeće do sada nije organizovano odnošeno.
-Vrednost vozila je 46 miliona dinara, kredit je  35 miliona, a razliku od 11 miliona dinara će finansirati preduzeće-kazao je Nikola Pajić,direktor “Čistoće”.U toku je registracija i ovih dana vozila će biti na ulicama.
On je objasnio da su vozila nabavljena sa ciljem pružanja usluga odnošenja smeća iz naseljenih mesta, koja do sada nisu bila u mogućnosti da tu uslugu koriste.Od 2. februara „Čistoća” odnosi otpad iz Stapara, a u narednim mesecima na red će doći Riđica, Aleksa Šantić, Telečka, Doroslovo i Rastina, tako da će od 1.jula kompletna teritorija grada  biti pokrivine uslugama ovog JKP.
Gradonačelnik  Saša Todorović, je istakao kako je zahvalan sugrađanima što redovno izmiruju obaveze prema „Čistoći“.
-Gradska uprava ove godine pokrenula je rešavanje problema prerade otpada,jer je u svetu otpad potencijal, a kod nas je dosad bio problem.Reč je o inudustrijskom postojenju po evropskim standardima i mislim da ćemo biti prva lokalna samouprava koja je ovo započela-rekao je Todorović.
Inače, sa kupovinom ova tri vozila prosečna starost vozila u JKP „Čistoća“ biće 11

-“Čistoća” je u minuloj godini odlično poslovala i premašila zacrtani plan prihoda,dok su rashodi znatno manji od planiranih-veli Pajić.