SOMBOR SVEČANO PROSLAVIO DAN OSLOBOĐENJA GRADA

SOMBOR VESTI

Svečanom akademijom u Skupštini grada, Sombor je obeležio Dan oslobođenja od fašizma, i to 72.godišnjicu. Gradonačelnica Dušanka Golubović priredila je prijem za predstavnike SUBNOR, Vojske Srbije, policije i predstavnike diplomatskog kora i verskih zajednica.

Vence na spomen obeležja  partizanima i Crvenoarmejcima i na spomenik žrtvama fašitičkog terora  na Vidovdanskom trgu položile su delegacije lokalne samouprave, SUBNOR, Vojske Srbije i predstavnici Ambasada Rusije i Bugarske.

Gradonačelnica Dušanka Golubović istakla je da je ponosana što izuzetno vrednu Oktobarsku nagradu uručuje dr Branislavu Daniloviću (77), poznatom somborskom lekaru i humanisti,kao nagradu za trajno životno delo, koji je dao veliki doprinos na višedecenijskom  poslovnom angažovanju i širem društvenom nastojanju za dobrobit grada. NJemu je pripala nagrada u iznosu od 120.000 dinara.
Danilović  se zahvalio na nagradi, i dodao da će i dalje promovorisati grad kulture i zelenila ,i to zdravstveno prosvećivati kao lekar.
Osiim toga, zahvalnice su primli i zaslužni pojedinici i preduzeća za doprinos razvoju grada. U umetničkom delu programa učestvovali su učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ i dramska grupa  Gimnazije „Vljko Petrović“.