Najnovije vesti
Početna » ZANIMLJIVOSTI » SLOŽIO RUBIKOVU KOCKU ZA NEVEROVATNIH PET SEKUNDI
SLOŽIO RUBIKOVU KOCKU ZA NEVEROVATNIH PET SEKUNDI

SLOŽIO RUBIKOVU KOCKU ZA NEVEROVATNIH PET SEKUNDI

Pretpostavljam da su retki oni koji nikada nisu pokušali da slože Rubikovu kocku ili makar čuli za nju.  Naime, Rubikova kocka (poznata i kao Magična kocka ili Mađarska kocka) je mehanička igračka koju je 1974. godine izumeo mađarski pronalazač i profesor arhitekture Erne Rubik. Kocka je sastavljena od 26 manjih plastičnih kocaka koje se vrte oko središnjeg jezgra. Svaka od šest stranica koje čine kocku u rešenom obliku je različite boje.

Smatra se jednom od najprodavanijih igračka u svetu, jer je samo do 2005. godine prodata u više od 300 miliona primeraka.

Koreanac Seung Beom Čo složio je Rubikovu kocku za manje od pet sekundi i tako postavio novi svetski rekord. Rekord je postavio na svetskom forumu u ovoj disciplini u Čikagu. Mladić je takvom brzinom složio kocku da ostali učesnici nisu odmah ni primetili šta se događa. Ova kocka je osamdesetih godina prošlog veka bila omiljena igračka kako deci tako i odraslima.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top