SLOBODNA ZONA VELIKA MOGUĆNOST ZA PROSPERITET APATINA

APATIN EKONOMIJA SRBIJA VESTI

VD direktora Slobodne zone Apatin, Maja Kuridža, i pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević, posetili su jednu od najboljih Slobodnih zona u Srbiji, Pirot.

Dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot, zajedno sa svojim saradnicima, ugostili su predstavnike apatinske opštine, i upoznali ih sa svim benefitima koje pruža Slobodna zona Pirot.

Pirotska zona radi po uzoru na kineske Slobodne zone i jedna je od najboljih Slobodnih zona u Evropi. Iz nje u proseku dnevno izađe oko 40 šlepera sa robom. Kompanije koje posluju u Pirotu samo u prošloj godini ostvarile su promet od skoro pola milijarde evra. Važno je istaći da u Slobodnoj zoni Pirot rаdi 9 prоizvоdnih i prеkо 100 trgоvinskih firmi kоје zаpоšlјаvајu skоrо 5.000 rаdnikа.

Radni sastanak predstavnika apatinske opštine i njihovih domaćina iz Pirota prvenstveno se odnosio na buduću strategiju razvoja Slobodne zone Apatin.

Maja Kuridža je, osim radnog sastanka u Pirotu, razmenila iskustva o ključnim pogodnostima i sa Slobodnom zonom Subotica, a u kojoj je uposleno oko 3.200 radnika. Kuridža je istakla kako Slobodna zona Apatin uveliko radi na tome da se obezbede najkonkurentniji uslovi čime bi se privukao što veći broj investitora. Dodala je da očekuju podršku iz republike i da se, prikupljajući iskustva najboljih Slobodnih zona u Srbiji, spremaju za proglašenje lučkog područja, a što će u skoroj budućnosti značiti nova radna mesta i prosperitet opštine Apatin.

FONO: Jevto Milojević

Slobodna zona apatin u pirotu, maja kuridza Slobodna zona apatin u pirotu, maja kuridza (1)