ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE U ODBOJCI, APATINKE I PRIGREVČANI POBEDNICI TURNIRA

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Danas je u Sonti održano opštinsko takmičenje u odbojci u konkurenciji osnovnih škola na kome su svoje predstavnike imale četiri škole i to Jožef Atila Kupusina, Mladost Prigrevica, Žarko Zrenjanin Apatin i Ivan Goran Kovačič Sonta.

U konkurenciji devojčica nakon pobeda u polufinalnim utakmicama sastale su se u finalu Apatinke i Prigrevčanke. Pobednice opšitnskog takmičenja su učenice OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina koje su u finalnoj utakmici sa 2:0 u setovima pobedile odbojkašice OŠ Mladost iz Prigrevice.

U utakmici za 3 mesto domaće odbojkašice učenice OŠ Ivan Goran Kovačič su bile bolje od učenica Jožef Atila iz Kupusine i zauzele 3 mesto.

U konkurenciji učenika dečaci OŠ Mladost iz Prigrevice su osvojili prvo mesto. Oni su sa 2:0 u setovima pobedili domaće odbojkaše učenike OŠ Ivan Goran Kovačić iz Sonte i odbojkaše OŠ Jožef Atila iz Kupusine. Domača ekipa, učenici OŠ Ivan Goran Kovačić su pobedom od 2:0 u setovima protiv učenika iz OŠ Jožef Atila Kupusina zauzeli drugo mesto .

Pobednici opštinskog takmičenja učenice OŠ Žarko Zrenjanin Apatin i učenici OŠ Mladost Prigrevica su stekli pravo učešća na okružnom takmičenju koje će biti održano 2. februara 2017. godine u Odžacima.

Nikola Rastović koji je zadužen za školski sport u opštini Apatin je pohvalio organizaciju ovog takmičenja i zahvalio se domačinima OŠ Ivan Goran Kovačić iz Sonte, koji su svim učesnicima takmičenja obezbedili sendviče i sokove. Rastović je istakao da je odbojka poslednjih godina sport koji okupi najviše škola i učenika na opštinskom takmičenju i da je kvalitet u ženskoj odbojci na visokom nivou.

školsko 2016 17