SLOBODNA ZONA APATIN SPREMNO DOČEKUJE IZGRADNJU LUKE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Danas je u Apatinu potpisan aneks ugovora o osnivanju Slobodne zone “Apatin”. Deo je to neophodnih priprema i radnji koje će doneti brojne pogodnosti  kompanijama koje već posluju u industrijskoj zoni ali i onih koji će je učiniti atraktivnijim za potencijalna nova ulaganja.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić, predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan i predstavnici kompanije “Standard gas” iz Novog Sada, Leko Široka i Verica Ćuk.

– Činimo sve kako bi Slobodnu zonu u Apatinu pripremili za predstojeći posao izgradnje luke .Neophodna dokumentacija se priprema što je preduslov za privlačenje novih investitora i otvaranje novih radnih mesta – rekao je predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić.

Prema njegovim rečima, Slobodna zona predstavlja poslovnu oazu za investitore i proizvođače koji su prilikom uvoza repromaterijala oslobođeni plaćanja PDV-a, kao i na materijal tokom izgradnje, ali i na porez na dobit koji je drastično smanjen ili se ne plaća.

Potpisivanju ugovora je prisustvovala i Maja Kuridža , nova direktorica Slobodne zone Apatin koja je izjavila da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi zona kojom ona upravlja što pre privukla strane investitore.

-Apatinska Slobodna zona je jedina u Srbiji koj će u svom sastavu imati i luku, to je značajno potencijalnim investitorima zbog brojnih međusobnih pogodnosti koja nose ova dva posla –, rekla je Kuridža i dodala da sa ovim prednostima teži da bude vodeća u regionu.

Potpisivanje Aneksa ugovor, Slobodna zona Apatin 2016 image Potpisivanje Aneksa ugovor, Slobodna zona Apatin 2016 Potpisivanje Aneksa ugovor, Slobodna zona Apatin 2016