СЛИКЕ И СКУЛПТУРЕ МАРКА И ТАМАРЕ ВУКША У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

APATIN KULTURA VESTI

У Галерији “Меандер” 9. априла 2021. године од 19 часова ће бити отворена изложба слика и скулптура Тамаре и Марка Вукша. Изложба “ТиМ” обухвата слике Тамаре Недељковић Вукша и скулптуре Марка Вукше.

Слике Тамаре Недељковић Вукша настале у периоду од 2017. до 2020 године. Рађене су техником колажирања различитих материјала – тканина, бојених папирних површина, ручно рађених и рециклраних папира, као и јапанских оригами и чиyогами папира. Инспирисана јапанском естетиком, дизајном, архитектуром, природом, тканинама, као и јапанским начином живота уопште, настају радови мањих и већих димензија.

Скулптуре Марка Вукше су урађене у различитим материјалима, дрвету и кованом гвожђу. Изложени су радови галеријског формата као и један рад већих димензија.

Тамара и Марко Вукша су уметнички пар који, свако у домену своје области и интересовања, ради на сопственој поетици. Иако различити у медију у коме стварају, њихови радови се прожимају, надопуњују, чинећи хармоничну и складну целину. До сада су заједно излагали под називом ТиМ у Зрењанину, Зајечару, Токију, Панчеву и више пута у Београду. Поред ових заједничких ТиМ изложби, они излажу и самостално.

Поставка у Апатину ће трајати до 22. априла.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *