škrbić

ШКРБИЋ – МОЛИМ СВЕ ГРАЂАНЕ ДА СЕ УОЗБИЉЕ! ОД СУТРА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ЈАВНО ОКУПЉАЊЕ, КРШЕЊЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ И КАРАНТИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након данашње седнице штаба за ванредне ситуације, председник општине Апатин, Милан Шкрбић је иразио незадовољство понашањем дела грађана за време самоизолације, полицијског часа али и у периоду када је кретање дозвољено.

-Желим да скренем пажњу свима који не поштују забрану окупљања и полицијски час, да ће убудуће бити ригорозно кажњавани. Такви су до сада углавном добијали усмене опомене и молбе, а од данас ће им бити писане казне које ни мало нису наивне и зато молим све грађане да се уозбиље, рекао је Шкрбић.

Он је навео јучерашњи пример, када се лично уверио у то да је на мотелу било више десетина Апатинаца који су искористили лепо време за дружење и излазак у природу.

Било је паркирано петнаестак аутомобила и то су били махом млади. Оваквим понашењем за два дана може да се деси да имамо проблем, а то нам не треба. Овако неодговорни људи којих има од 8 до 10 посто у Србији могу да направе хаос у држави, јер излазе из куће и не поштују оно што лекари препоручују. Виђамо и старије од 65 година који излазе и зато апелујем, седите кући да би сачували наш град, поручио је Шкрбић.

Председник општине Апатин је рекао да полиција редовно обилази све који су у изолацији. Сви они су регистровани у Дому здравља и медицински радници их зову да провере да ли се добро осећају и да ли имају неке тегобе.

-Ми у општини немамо тачан број ових лица. Званично нико није заражен на територији Апатина, али су ови људи у изолацији јер су дошли након 14. марта и аутоматски морају да прођу кроз овај процес.

Како сазнаје радио “Дунав”, до сада су три лица са територије општине Апатин ухапшена због кршења мера самоизолације, од којих се двојица налазе у објекту за смештај прекршилаца у Пожаревцу, а једно лице у Вршцу. Уз ову меру, против њих је поднета и кривична пријава. На евиденцији Дома здравља и апатинске полиције тренутно се налази 240 Апатинаца којима је одређена мера самоизолације у трајању од 28 дана и они се свакодневно позивају телефоном или обилазе на адреси пријаве боравка.

1 thought on “ШКРБИЋ – МОЛИМ СВЕ ГРАЂАНЕ ДА СЕ УОЗБИЉЕ! ОД СУТРА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ЈАВНО ОКУПЉАЊЕ, КРШЕЊЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ И КАРАНТИНА

  1. Ko bre da se uozbilji???
    Alooo!!!
    Pa ako firme rade koje broje po vise hiljada radnika i to bez pridrzavanja razmaka od 1,5m!!
    Gde ces veca okupljanja???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.