ШКОЛЕ ИЗ АПАТИНСКЕ ОПШТИНЕ ЋЕ ИМАТИ ЧЕТИРИ ПРЕДСТАВНИКА НА ПОКРАЈИНСКОЈ СМОТРИ РЕЦИТАТОРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Градске библиотеке Суботица и Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине 09. марта 2023. године је у старој читаоници Градске библиотеке Суботица одржана је Зонска смотра рецитатора под називом „Песниче народа мог”, на којој је наступило 85 рецитаторa из Суботице, Апатина, Сомбора, Бачке Тополе, Аде, Сенте и Малог Иђоша.

Рецитаторе је оцењивао жири у саставу: Предраг Момчиловић, глумац и професор на Академији уметности у Новом Саду (председник жирија), Петронела Кермеци, глумица и уметничка директорка Драме на мађарском језику Народног позоришта Суботица и Клара Дулић Шевчић, професорка из Суботице.

На Покрајинску смотру рецитатора пласирала су се укупно 24 рецитатора у три узрасне категорије, међу којима су се нашла и четири ученика која похађају школе са територије општине Апатин.

У категорији ученика од првог до четвртог разреда основне школе пласман на Покрајинску смотру изборили су Мија Цвијановић, ученица 3/2 Основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин менторке учитељице Јасне Ђрић, као и Олга Холо из ОШ “Јожеф Атила” Купусина. Нашу општину у Сечњу ће представљати и Вукашин Стефановић, ученик 5/5 разреда апатинске Основне школе у конкуренцији старијих основаца (од петог до осмог разреда) чији ментор је била наставница српског језика Милка Гајић, као и Маша Рајић из Гимназије и стручне школе „Никола Тесла” Апатин, у конкуренцији средњошколаца.

Најбољи рецитатори у Суботици су награђени дипломом, а у казивању поезије поново ће се такмичити на Покрајинској смотри која ће бити одржана од 21. до 23. априла 2023. године у Сечњу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *