СЈАЈАН ЗАВРШЕТАК ТАКМИЧАРСКЕ СЕЗОНЕ ЗА АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Сјајна победа Милице Занзе уз обарање рекорда сезоне, Ђуро Борбељ најбољи спортиста МО и ВС.

Апатински атлетичари имали су последњи такмичарски наступ и на најбољи начин завршили 2019. годину, која је за Атлетски клуб Апатина била једна од најуспешнијих у историји.

У организацији Олимпијског комитета Србије, у суботу 28.12., одржан је избор за најбоље спортисте, где је у конкуренцији припадника Министарства одбране и Војске Србије, за најбољег спортситу изабран члан АК Апатин, десетар Ђуро Борбељ.

Истог дана одржано је и последње такмичење за младе атлетичаре, који су предвођени тренером Бојаном Томашевићем, наступили на Новогодишњем атлетском митингу Црвене Звезде који је одржан у атлетској дворани на Војној академији. Милица Занзе у трци истрчала је сјајан резултат (6 секунди и 44 стотинке), и на тај начин оборила лични рекорд, рекорд сезоне у Србији у старосној категорији. На такмичењу су наступали и имали добре резултате Немања Ковачевић, Елена Ћопић и Илија Ракас.

Милица је у овој години објединила рекорде у својој старосној категорији на 40 метара, 50 метара (7,95 секунди) и 60 метара (9,05). Милица је у 2019. години остварила преко 30 победа и била неприкосновена на готово свим тркама где је учествовала (Нови Сад, Зрењанин, Сомбор, Црвенка, Сремска Митровица, Шабац, Београд), поготово се издваја победа на спортским играма младих у Сплиту. Сјајне резултате у овој години остваривали су и остали млади атлетичари предвођени тренером Бојаном Томашевићем, полазници бесплатне школе атлетике Немања Ковачевић, Милош Дрековић, Ћопић Елена, , Куриџа Јелена и Јована, Урош Мандић, Страхиња Сучевић, Лена, Ива и Маша Рајић, Маријана Вилотић, Милица Ковачевић, Ања Мочковић,Тара Личина, Лазар Косановић, Ђорђе Ћопић, Јелена Дабић, Уна и Хана Чегар, док је Владимир Кнежевић, уз вођство професора Драгане Узелац имао одличне наступе у дисциплини скок у вис на окруђном и републичком школском првенству у скоку у вис.

Одличне наступе у 2019. години имали су и сениори АК Апатин који су освојили три златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу на сениорским првенствима државе, Жељко Кончар који је у марту месцу сјајном трком на Првенству Србије у ултрамаратону на 6 сати, победио уз најбољи резултат икада остварен у Србији у тој дисциплини, 80 километара. Душан Момић је имао одличан наступ на Првенству Србије у ултрамаратону на 12 сати трчања, где је резултатом од 134 километра, победио и понео титулу сениорског првака Србије, на истом првенству у женској конкуренцији победила је Слађана Дечермић такође чланица АК Апатин. Ђуро Борбељ наставио је са остваривањем одличних резултата, у 2019. години, освојио је сребрну (3000 метара стипл) и бронзану (3000 метара) медаљу на Првенству Србије за сениоре у Крушевцу и био учесник на Светским војним играма у Кини, где је трчао маратон, поред ових резултата Ђуро је побеђивао на тркама широм Србије. Ана Лукић имала је одличне наступе на Скај ранинг купу где је освојила друго место у укупном поретку.


И остали сениори су били на високом нивоу, Зоран Радичанин освајао је прва три места на преко двадесет трка у Србији, Жељко Пековић који је освојио 4.место на Првенству Србије на 12 сати, Мирослав Пешић је истрчао свој дебитантски маратон и презентовао клуб широм земље, Предраг Вејин учествовао је Берлинском маратону, поред њих су велики допринос у промоцији клуба својим резултатима дали и Жива Вијоглавин, Небојша Ћулумовић, Немања Ђурић, Едо Јанић, Александар Здравковић, Александар Штајфер, Рајмонд Халаи, Филип Демић, Предраг Кнежевић, Драгомир Илић, Саша Антић, Тимахер Сирак, Филип Хајнал, Новица Стојановић, Горан Бајић. Женски део сениорске екипе је такође био на висини задатка, Александра Буркановић, Марија Бубало, Снежана Милошевић, Јелена Рашковић, Мариана Чегар Лукић, Бранка Величковић, Драгана Дишић, Лола Антић, на најлепши и најбољи начин су презентовали АК Апатин на такмичењима у земљи и иностранству.

Атлетски клуб Апатин у 2019. години организовао је три изузетно квалитетна спортска догађаја, 6. Трка за дечији осмех, 4. прекогранични ултрамаратон Апатин-Осијек и 24. Апатински Дунавски полумаратон, који су окупили велики број тркача из земље и иностранства. Манифестације које су одржане, поред спортског карактера имале су и хуманитарни аспект где су кроз разне акције прикупљена средства за помоћ угроженој категорији људи, док је прекогранични ултрамаратон имао мото помирење кроз спорт.

У Атлетском клубу Апатин, посебно су поносни на бесплатну школу атлетике коју клуб баштини од самог оснивања 2001. године до данас и на тај начин омогућавају бављење спортом свима и спроводе програм атлетика за све.

У 2020. години очекује се наставак рада бесплатне школе атлетике, остваривање резултата атлетичара на истом нивоу, организација три догађаја где ће посебан акценат поред 7. Трке за дечији осмех (8.3) и 5. Прекограничног ултрамаратона Осијек-Апатин (14.04) бити стављен на организацију јубиларног 25. Апатинског Дунавског полумаратона, 18.10.2020. године. Један од приоритета у 2020. години је наставак рада на реализацији пројекта изградње првог атлетског стадиона у Апатин, где би се створили услови за стварање још бољих резултата.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *