СИТУАЦИЈА У АПАТИНУ ПОД КОНТРОЛОМ

APATIN SOMBOR VESTI

Председник општине Апатин и командант штаба за ванредне ситуације Милан Шкрбић известио је данас новинаре да од увођења ванредног стања све службе које су ангажоване и укључене у рад штаба раде по договору.

Свакодневно имамо редовну комуникацију са полицијом, Црвеним крстом, Домом здравља, Центром за социјални рад и осталима и могу рећи да сви обављају своју дужност у овој ситуацији која нас је снашла веома савесно и предано. У току јучерашњег дана испред штаба за ванредне ситуације, Бранка Бајић заменик директора Дома здравља је обишла све здравствене установе у насељеним местима апатинске општине и известила нас да је у свакој од њих организација добра и да је све под контролом– изјавио је Шкрбић.

Он је додао да здравственим радницима дугујемо велику захвалност за пожртвован рад и залагање у борби против епидемије и поздравио грађане који их свако вече подржавају аплаузима.

Шкрбић је додао да је Влада Републике Србије, на предлог министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, донела је Закључак  да се корисницима којима право на исплату социјалних давања истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање. 

-Донети Закључак односи се на новчану социјалну помоћ, додатак за помоћ и негу другог лица, увећани додатак за помоћ и негу другог лица, дечији додатак, накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и на остале накнаде по основу посебне неге детета, по прописима у области социјалне заштите и финансијске подршке породици са децом. – рекао је командант штаба за ванредне ситуације

Шкрбић је замолио све грађане да остану у својим кућама јер је то најбољи начин да са се сачува како сопствено, тако и здравље ониз из окружења.

Једини прави лек против овог вируса је неизлазак из куће и хигијена. То нам поручују сва стручна лица и тога се морамо сви придржавати. Они који су у самоизолацији, нека се стриктно придржавају упутстава и правила. Не напуштајте своје домове, а то бих посебно нагласио за велики број повратника из ромског насеља. Чувајте себе, а самим тим и људе око себе, живела Србија! – поручио је Милан Шкрбић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *