SEZONSKA AKCIJA SAĐENJA CVEĆA, KOŠENJA TRAVNJAKA I UREĐENJA IZLETIŠTA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Javno komunalno preduzeće “Naš dom” je u prethodnih nekoliko dana krenulo u veliku akciju uređenja grada za šta se kako saznajemo koriste svi raspoloživi kapaciteti kako bi se radovi završili što pre.

Najviše pažnje posvećeno je košenju zelenih povrišina, a zaposleni u Našem domu kose do kasnih popodnevnih sati kako bi postigli obim posla koji poprilično velik. Cvetni dekorateri su ovih dana uklonili iz aleja zimsko cveće u centra grada pa se trenutno radi priprema zemlje u koju će se saditi sezonsko cveće.

U toku je i uređenje “Koka-kola parka” koji je u prethodnom periodu devastirano i uništeno zbog nesavesnog korišćenja. Radovi su u toku, a kako saznajemo od Milane Cvetićanin diplomiranog inženjera hortikulture koja radi kao koordinator zelenila u “Našem Domu”, radi se na uređenju zelenila ali isto tako i na popravici rekvizita i mobilijara koji je prethodne godine postavljen pored obale Dunava.

Iz “Našeg doma” apeluju na sve korisnike “Koka-kola parka” da obrate pažnju na novoposađeno zelenilo kako bi svi mogli da ga koriste.

Saznajemo da će se raditi i na uređenju izletničkih mesta kako bi naši sugrađani i gosti koji uvek svoje provmajske praznike provode u Apatinu mogli da uživaju kraj Dunava. U narednim danima radiće se intenzvno na uništavanju krpelja, a od četvrtka će na teritorji opštine Apatin krenuti i zaprašivanje komaraca.