POČELA IZGRADNJA SLIVA “DUNAVAC 2”, NOVIH 25 MILIONA DINARA IZ FONDA ZA KAPITALNA ULAGANJA VOJVODINE

APATIN EKONOMIJA VESTI

Pre nedelju dana otpočeli su građevinski radovi na izgradnji sliva “Dunavac 2” kao nastavak projekta revitalizacije atmosferske kanalizacije u ulici Nikole Tesle koja je započeta prethodne godine. Završetkom ovog projekta biće rešeni dugogodišnji problemi atmosferskih voda u ulicama Miloša Obilića, Duška Trifunovića i naselju “Esovi”, a celokupna investicija vredna je 30 miliona dinara od čega će lokalna samouprava iz svog budžeta investirati 5 miliona, a preostalih 25 je dobijeno iz fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Od Jevte Milojevića, pomoćnika predsednika opštine Apatin zaduženog za investicije, saznali smo da će i ove radove izvoditi “Potiski vodovi” iz Horgoša koji su se do sada pokazali kao odličan partner. -Radovi će trajati 120 dana, a izvodiće ga firma iz Horgoša sa kojom imamo dobra iskustva i nadam se da će tako biti i u slučaju završetka sliva “Dunavac 2”. – kazao je Milojević.

Milojević je dodao da bi sa ovim bilo urađeno preko 80 odsto ukupne površine Apatina i da će sa ovim biti rešeni problemi koji su mučili građane opštine Apatin već dugi niz godina.

FONO Jevto Milojević