У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ НА РЕСПИРАТОРУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Током протеклог викенда није било пријема пацијената на ковид одељење у сомборској Општој болници. Од почетка јула до сада, на кућно лечење и у самоизолацију отпуштено је 80 пацијената.

У ковид одељењу сомборске Опште болнице тренутно је једанаест пацијената, а један пацијент је на респиратору.
-Пет пацијената је са лакшом клиничком сликом, а пет пацијената је са средње тешком клиничком сликом. Три пацијента планирамо отпустити у току данашњег дана. Викенд је протекао релативно мирно, примећује се далеко мањи број пацијената са респираторним тегобама и наша респираторна амбуланта није имала током викенда пријем у ковид одељењу. У току ових десет дана августа на хоспитално лечење ковид одељења сомборске болнице примљено је 32 пацијента, а током јула било их је 110″, рекао је за РТВ, Драган Растовић, вд директора Опште болнице Сомбор.

Током прошле недеље у ковид амбуланти Дома здравља тестирано је 119 особа.

-Двадесет две особе су биле сумња на ковид, а деветоро од њих је послато у Општу болницу. У исто време, у току прошле недеље у овој амбуланти серолошки је доказана позитивност код шест пацијената, у односу на претпрошлу недељу када смо имали 38 сумњи на случај и када смо имали 12 послатих пацијената у Општу болницу Сомбор, ово је значајно смањење у овом тренутку”, истакао је др Здравко Хлодик, начелник опште медицине Дома здравља, Сомбор.

Током месеца јула у сомборској Општој болници преминуло је дванаест пацијената, док је седморо њих преминуло у првих десет дана августа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *