“САС” ПОБЕДНИК ФУТСАЛ КУПА ВОЈВОДИНЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Апатински футсалери нису успели да направе и последњи корак ка историјском успеху јер су у финалу Купа Војводине као домаћини поражени од КМФ “САС” из Зрењанина са 4:3 (2:2).

У одличној атмосфери започета је ова утакмица, пред више од 600 гледалаца интонирана је химна Србије а након тога уследило је 40 минута одличног футсала достојног оваквог финала. Новајлија у редовима “Апа-футсала” Срђан Вуковић донео је предност свом тиму након одлично изведеног прекида, али су гости убрзо искористили своју шансу и поравнали на 1:1. Недуго затим још једна лепа акција Зрењанинаца која је завршила погодком и предношћу од 2:1, али ни ово вођство није дуго потрајало јер су Видаковић и Пауновић разменили неколико добрих пасова да би популарни “Паун” донео поравнање резултата и тако се отишло на одмор.

У полувремену публику су забављали чланови Културно-уметничког друштва “Царза” из Апатина, а ово је уједно био и њихов први наступ пред апатинском публиком пошто су основани само неколико месеци раније.

И других 20 минута донело је беспоштедну борбу ривала на паркету, али и још два гола у мрежи Апатинаца који у том периоду нису искориситили прилике које су имали и у последњих 7 минута су ушли са заостатком од 4:2. Игра са голманом доноси резултат, па након асистенције Младена Вуковића, Пауновић смањује на 4:3 и од тог момената домаћин креће на све или ништа но за потпуни преокрет недостајало је мало спортске среће и можда још који минут времена.

Иако су били подређени пред старт меча, Апатинци су скупо продали своју кожу и приказали игру која може да радује пред почетак пролећног дела првенства.

Важност овог догађаја на спортској мапи Војводине показује пристусво великог броја функционера из Фудбалског савеза, чланова Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као и локалних власти и секретара Спортског савеза који је у текућој години помогао функционисање клуба са 359. 953,00 динара. Можда у наредној години са повећаним средствима (389.958,00 динара) Клуба Малог фудбала “Апа-футсал” успе да направи још један, завршни корак у куп такмичењу.

1 thought on ““САС” ПОБЕДНИК ФУТСАЛ КУПА ВОЈВОДИНЕ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *