САРА БУТКОВИЋ И ДАЛИБОР МАТИН, НАЈБОЉИ ГЛУМЦИ ФЕСТИВАЛА У ТРСТЕНИКУ

APATIN KULTURA VESTI

Четврти међународни фестивал дечјег драмског стваралаштва Моравски цветић одржан је од 17. до 22. маја 2021. године. Међу пет селектованих представа за учешће на фестивалу била је и сонћанска представа Пиле теткино. У суботу 22. маја на затварању фестивала жири фестивала којим је председавала Бранислава Стефановић, редовна професорка на Факултету драмских уместости саопштио је одлуку о наградама.

Поред представе Игра из Грачанице која је проглашена за најбољу и награде Сандри Максимовић из Крушевца за најбољу режију за представу Културоциклин, обе главне глумачке награде ове године су отишле у Сонту.

Награда за најбољу главну мушку улогу припала је Далибору Матину улогу Васе у представу Пиле теткино, а награда за најбољу главну женску улогу на фестивалу припала је Сари Бутковић за улогу Тетке и у истој представи.

Фестивал Моравски цветић уз све напоре организатора ове године ипак није одржан уживо, већ је у последњим тренуцима одлучено да се одржи онлајн.

Представа Пиле теткино постављена је у сезони 2019/20 од стране чланова Драмског студија ЦЕКОС-а и одиграна је до сад 11 пута уживо. Драмски студио као и организацију Центар за културу и образовање Сонта основали су ученици основне школе из Сонте у жељи да се баве драмским стваралаштвом. Сара Бутковић је већ шесту сезону за редом чланица драмског студија, а Далибор Матин пету. Као и њихови пријатељи из представе, већ дужи низ година играју представе и освајају награде.

У петак 21. маја претпремијерно је у Сонти одиграна њихова нова представа Ако приђеш ближе коју ћете ускоро моћи погледати и на фестивалу Недеља позоришта који се одржава друге седмице јуна у Сонти.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.