САОПШТЕЊЕ КМФ АПА-ФУТСАЛ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Поводом саопштења општине Апатин о наводној злоупотреби хуманитарног турнир у малом фудбалу, клуб малог фудбала Апа-футсал је издао следеће саопштење:

У организацији клуба до сада је одржано укупно пет хуманитарних турнира. Локална самоуправа је помагала организацију четвртог турнира када је обезбедила воду за учеснике, док је на петом обезбедила износ од 30.000 динара, од чега су купљене мајице за учеснике, као и обезбеђена вода и сокови током целодневног турнира. Целокупни остварени приход је, по препоруци лица из Центра за социјални рад и Дневног боравка, уступљен истима са наменом да се купи преса за осликавање шоља, а што је, по њиховим речима, управо било потребно корисницима Дневног боравка.

Нико, нити једног момента, није сугерисао на проблеме око рада са таквом пресом. Не улазећи у даљу полемику, клуб истиче да средства која су уплаћена од стране општине су додељена у складу са Правилником о расподели средстава, а да је и према Закону о спорту и према другим прописима утврђена обавеза локалне самоуправе да учествује у финансирању клубова. Дакле, не ради се о слободној вољи како се то жели приказати у саопштењу, већ о обавези локалне самоуправе да финансира клубове.

Истине ради, за једну утакмицу на домаћем терену потребно је издвојити 20.000 – 25.000 динара. У прошлој сезони је било 12 утакмица на домаћем терену као и три утакмице у Купу у коме је наш клуб дошао до финала Купа Војводине. У сваком моменту спремни смо да доставимо извештај о утрошеним средствима свим органима и заинтересованим лицима и наш клуб управо је и познат по транспарентности информација о утрошеном новцу, а целокупно рачуноводство клуба води Спортски савез општине Апатин, који у сваком тренутку има увид у потрошњу и правдање средстава.

Што се тиче саме донације, морамо указати да се раскид уговора о донацији спроводи под посебним условима, као и поврат предмета донације. Оно што нам заиста није јасно, јесте то, да се у саопштењу наводи да ће се набавити нова преса за кориснике Дневног боравка, па нам није јасно зашто би се иста набављала, ако је ова донирана опасна по рад корисника, као што нам није ни јасно коме је купљен посебан штампач од 22.000 динара, када, како сами кажете у саопштењу, цео процес рада је опасан по кориснике.

КМФ Апа-футсал

1 thought on “САОПШТЕЊЕ КМФ АПА-ФУТСАЛ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *