РЕАГОВАЊЕ ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ЗЛОУПОТРЕБЕ ХУМАНИТАРНИХ АКЦИЈА

APATIN STRANAČKA HRONIKA VESTI

Поводом континуираних неистина које у сврху политичке промоције јавно износи правни заступник КМФ Апа Футсал, локална самоуправа је приморана да стане у заштиту општинских институција и свих хуманих грађана општине Апати, те изда следеће

САОПШТЕЊЕ

Ситуација која се покушава исполитизовати је већ испитана и детаљно објашњена у саопштењу Центра за социјални рад од 20. децембра 2018. године. Поновићемо: донирана сублимациона преса за штампање шоља постиже високе температуре при раду, па је изузетно опасно да је корисници дневног боравка самостално користе. Они креирају мотиве (цртају, сликају, колажирају), које затим обучена лица путем пресе штампају на шоље.

Појединци очигледно сматрају да би корисницима дневног боравка требало дати да сами рукују овом опасном машином, ризикујући тешке телесне повреде, а све због нечијег стицања политичких поена.

Јавност треба да зна да је преса донирана након турнира који је организовао КМФ Апа Футсал, а да је локална самоуправа за организацију тог догађаја дала клубу 30 000 хиљада динара. Будући да је цена пресе 35 000 динара, молимо правног заступника да објасни јавности колико је новца тачно прикупљено у акцији и на шта је потрошен новац који је општина обезбедила.

Подсећамо да је КМФ Апа Футсал у 2018. примио 359.953,00 динара из буџета локалне самоуправе за функционисање клуба, а да је у 2019. години за њихов рад предвиђено 389.958,00 динара. Подршка локалне самоуправе последица је сјајних резултата апатинских футсалера на терену, на коју нажалост сенку бацају мутни потези њихових заступника.

Општина Апатин најоштрије осуђује кампању за стицање политичких поена на ментално недовољно развијеним особама, корисницима дневног боравка Центра за социјални рад. Како би се убудуће избегли овакви гнусни покушаји, Центар за социјални рад ће вратити пресу донатору, са молбом да више не злоупотребљава хуманитарне акције за личну политичку промоцију.

Локална самоуправа се овим путем обавезује да ће у најскоријем року купити нову пресу корисницима дневног боравка. Подсетимо, локална самоуправа је раније већ донирала посебан штампач који иде уз пресу, вредности 22 хиљаде динара.

              Инфо служба  Општине Апатин

1 thought on “РЕАГОВАЊЕ ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ЗЛОУПОТРЕБЕ ХУМАНИТАРНИХ АКЦИЈА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.