АПАТИНСКА ОСНОВНА ШКОЛА НИЗОМ ДОГАЂАЈА ОБЕЛЕЖАВА СВЕТОГ САВУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинска основна школа „Жарко Зрењанин“ ће низом активности обележити школску славу, Светог Саву. Прослава ће почети читањем пригодних текстова о лику и делу Светог Саве, које ће ученицима презентовати разредне старешине. Потом ће у спортској хали од 09 часова почети Светосавски турнир у одбојци, на којем ће се такмичити ученици виших разреда. Укупно осам екипа састављених од ученика седмих и осмих разреда ће одмерити снагу на два терена, док ће на друга два терена одбојку ревијално играти ђаци петог и шестог разреда.

Свечана приредба у вишенаменској сали школе ће почети у 13 часова, а поред пригодног програма, током приредбе ће бити уприличена и додела награда за најбоље литерарне и ликовне радове.

Литургија у храму Сабор светих апостола почиње у 9 сати, а након богослужења ученици нижих разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ ће са својим учитељицама учествовати у рециталу који ће бити одржан у апатинском храму.

Централна манифестација у оквиру обележавања Савиндана у Апатину је Светосавска академија која ће бити одржана у Културном центру од 19 сати. Пригодну беседу о лику и делу првог српског архиепископа и просветитеља говориће свештеник Љубиша Човић, а у културноуметничком програму ће учествовати Перо Стојанчевић, глумац Народног позоришта Сомбор и Градски хор „Јединство“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.