SAJAM STVARALAŠTVA SEOSKIH ŽENA VOJVODINE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA FOTO KULTURA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

U glavnoj apatinskoj ulici u toku je VI sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine koji je u podne otvorio Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić.Reč je o izložbi rukotvorina ženskih seoskih udruženja, nastopu ženskih pevačkih i folklornih grupa, izložbi suvenira, izložba skulptura Jovane Momčilović iz Apatina kao i proizvoda projekta Inovativni sistem za unapredjenje znanja i veština- Znanje svima aoko 15 časova očekuje se i nastup hrupe Garavi sokak.

-Tu su seoske žene Vojvodine, potencijal koji je prepoznat pre desetak godina i koji je rastao i narastao da se danas u Apatinzu nalazi preko 1.500 žena iz svih seoskih sredina Vojvodine.Preko 150 udruženja je prisustvo danas, a samo pre kratog vremena bilo ih je svega nekoliko.

Ovde se nalazi Vojvodina koja se prepoznaje po multietničnosti onim čime se najviše ponosimo u Pokrajini, prisutni su predstavnici svih nacionalnih manjina koji žive u Vojvodini svojom osobenom kulturnom ponudom .Ovo je dan kada se u celom svetu slavi seoska žena, nije baš danas, 15. oktobar, ali mi to radimo ovog vikenda.Ovako organizovane žene se emancipiju, osnažuju, da postoje, tako se bore protiv nasilja u porodici- rekao je Miroslav Vasin na otvaranju sajma.

Prisutne je u ime apatinske opštine pozdravio je i predsednik opštine dr Živorad Smiljanić.
-Drago nam je da prikažemo svima kako nam je lep grad a ovo oktobarsko sunce još je dokaz više da je ovo izuzetna manifestacija- rekao je Smiljanić.

sajam vojvođanki 2 sajam vojvođanki , Vasin i Smiljnić sajam vojvođanki , Vasin i Smiljnić 2 sajam vojvođanki 3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.