ШАХ КЛУБ „ВЕЛЕМАЈСТОР“ ОРГАНИЗУЈЕ ОСМОМАРТОВСКЕ ТУРНИРЕ ЗА ДЕВОЈЧИЦЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У склопу обележавања Међународног дана жена, Шах клуб „Велемајстор“ 8. марта 2021. године организује два турнира за младе шахисткиње из општине Апатин, које су своја прва шаховска знања стекле похађајући ову школу. Такмичења ће бити одржана у просторијама апатинске Канцеларије за младе, а свечано отварање заказано је за 16 часова, када ће помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику Милка Никшић повлачењем првог потеза означити почетак шаховских борби.

Турнир за старије омладинке (2011. годиште и старије) се зове „Апатинска победница 2021“, док ће млађе девојчице (2012. годиште и млађе) играти турнир под називом „Мала шаховска принцеза 2021“. Треба напоменути да су ово први шаховски турнири у богатој спортској историји нашег града, на којима учуствују само припаднице лепшег пола.

За победнице оба турнира клуб је обезбедио пехаре, три првопласиране девојчице ће освојити медаље, док ће све учеснице добити и пригодан осмомартовски поклон.

Школа шаха „Велемајстор“ баш на овај дан обележава две године од свог оснивања. У овом тренутку у клубу има више од четрдесет младих шахиста, а посебно радује податак да трећину чине шахисткиње, чиме је овај клуб за кратко време постао један од водећих шаховских клубова у Војводини, како по броју полазника – тако и по броју девојчица које се баве овим спортом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.